Μάρτιος 2016

Newsletter
View this email in your browser
Tα Μέλη που Πιστοποιήθηκαν επιτυχώς για Δεύτερο Έτος!
Έπειτα από την επιτόπια επιθεώρηση τα Ξενοδοχεία Giannoulis Resorts πέρασαν 
επιτυχώς την αξιολόγηση για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με βάση τα κριτήρια ένταξης και πιστοποίησης του προτύπου "We do local".

 
Δείτε εδώ όλα τα Μέλη του We do local
To We do local Χορηγός της Γεν.Συνέλευσης της 
Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής


Δυναμικό παρόν έδωσε το
«We do local» ως χορηγός της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Niκopolis στην Θεσσαλονίκη.

 

Πρόκειται για την ετήσια συγκέντρωση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της Χαλκιδικής στα πλαίσια της οποίας παρουσιάζονται οι απολογιστικές και οι μελλοντικές δράσεις της Ένωσης καθώς και διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό προιόν της περιοχής.

Στα πλαίσια της εν λόγω συνέλευσης, οι Ξενοδόχοι της Χαλκιδικής  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εταιρεία Cosmocert AE - φορέας Πιστοποίησης του «We do local», σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των επιχειρήσεων τους με αυτό.

Επίσης, είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν με όλα τα απαραίτητα ενημερωτικά έντυπα από το Ιnfo Desk του «We do local» που υπήρχε στο χώρο.
Συνεργασία Travelife και We do local
Δύο Συστήματα Πιστοποίησης προχωρούν σε συμφωνία αμοιβαίας υποστήριξης

Σύμφωνο συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης υπέγραψε το Travelife for Hotels & Accommodations  και το We do local. Τα δύο αυτά συστήματα πιστοποίησης στόχο έχουν την αναγνώριση των επιτευγμάτων των επιχειρήσεων αυτών που λειτουργούν με γνώμονα την βιωσιμότητα, την στήριξη των τοπικών παραγωγών, της κοινωνίας και του πολιτισμού του εκάστοτε προορισμού.
 
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης η σύνδεση φορέων, οργανισμών και παραγόντων του τουρισμού, για ένα κοινό σκοπό όπως είναι η καθοδήγηση των Ελληνικών Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων  προς τον βιώσιμο τρόπο λειτουργίας κρίνεται ως επιχειρηματική αναγκαιότητα προς την επιτυχία.
 
Η Συνεργασία μεταξύ We do local και Travelife στόχο έχει στην αύξηση του αριθμού των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που χρησιμοποιούν συστήματα αειφόρου διαχείρισης, κάτι το οποίο όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης αλλά διευρύνονται και οι δυνατότητες προώθησης των καταλυμάτων αυτών στους επισκέπτες.
 
“Είναι μία ‘win-win’ συνεργασία για όλους τους εμπλεκόμενους”, λέει ο κ. Sören Stöber, Εμπορικός Διευθυντής του Travelife.
“Τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους. Οι τουρίστες απολαμβάνουν μ’ ένα πιο ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο τις διακοπές τους. Τα ξενοδοχεία επωφελούνται από τις θετικές επιχειρηματικές σχέσεις. Και οι τοπικές κοινωνίες και οι επιχειρήσεις επωφελούνται με αύξηση των εσόδων και  ανάπτυξη της περιοχής τους.
 
Το Travelife είναι ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως συστήματα  πιστοποίησης βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα διαθέτει 1.400 Καταλύματα-Μέλη παγκοσμίως και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους Tour Opetators όπως η ΤUI, Thomas Cook, DER Touristik, Monarch and Sunvil με σκοπό την βελτίωση της βιωσιμότητας στην τουριστική βιομηχανία.
 
Τα Ξενοδοχεία που έχουν επιτύχει να λάβουν την πιστοποίηση Travelife GOLD αποδεικνύουν έπειτα από τον επιτόπιο έλεγχο ότι συμπεριφέρονται στο προσωπικό τους αλλά και στους ανθρώπους της κοινωνίας δίκαια, προστατεύοντας τα ανθρώπικα δικαιώματα και το περιβάλλον και στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις.
 
To We do local βασίζεται στη φιλοσοφία επιστροφή στις ρίζες και στην καλύτερη ποιότητα ζωής,εξηγεί ο κ. Λευτέρης Καραταράκης, Αντιπρόεδρος της Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ- We do local. “Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και να διαφοροποιηθούν με ουσία και ποιότητα.”
 
Συνέχισε λέγοντας: “Οι πιστοποιημένες μονάδες του We do local προστατεύουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, προβάλλουν τα τοπικά ήθη και έθιμα και παρουσιάζουν την τοπική κουζίνα στους επισκέπτες τους. Οι επιχειρήσεις αυτές στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών και να προσφέρουν  μία αυθεντική εμπειρία για τις διακοπές τους γεμάτη με συναισθήματα, γεύσεις και εικόνες από το μέρος που επέλεξαν να επισκεφτούν.
Επίσης, και οι άνθρωποι της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας επωφελούνται καθ’ ότι οι επιχειρήσεις μέλη του We do local στηρίζουν την τοπική παραγωγή και οικονομία καθώς και το τοπικό εργατικό δυναμικό.
 
Ο κ. Stöber πρόσθεσε: “Αυτό που ενώνει το Travelife for Hotels & Accommodations και το We do local είναι η δέσμευση μας για την προστασία της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων και της τοπικής παραγωγής. Όταν οι επισκέπτες βλέπουν ένα από τα λογότυπα αυτά γνωρίζουν ότι αυτές οι επιχειρήσεις ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για την διασφάλιση της ευημερίας τους η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται, η ανάδειξη τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας- τώρα και για το μέλλον.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: www.wedolocal.gr και www.travelife.org/Hotels/Home.asp
Αριστερά: κ.Λευτέρης Καραταράκης-Αντιπρόεδρος Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ - We do local
Δεξιά: κ.Sören Stöber, Εμπορικός Διευθυντής του Travelife
Travelife
Το Travelife είναι ένα παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης  το οποίο προωθεί την αειφορία στην τουριστική βιομηχανία. Βοηθά τους Tour Operators , τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα να διαχειρίζονται τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις τους καθώς και να επικοινωνούν τα επιτεύγματα τους στους πελάτες τους. Είναι ένα εύκολο στην χρήση step-by-step πρόγραμμα το οποίο παρέχει στα μέλη του πρακτικές βελτίωσης των επιχειρήσεων τους.

www.travelife.org and www.travelifecollection.com
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Emma Lewis, Travelife Senior Relationships Executive 
tel: +44(0)20 3693 0164; E-mail: elewis@travelife.org
Δείτε εδώ όλα τα Nέα του We do local
We do local 
 
Το We do local είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ σε συνεργασία  με το φορέα Cosmocert ΑΕ και την Local Food Experts sce.
Οι Τουριστικές μονάδες που πιστοποιούνται με το We do local:

 
- στηρίζουν μετρήσιμα την παραγωγή, την οικονομία και το εργατικό δυναμικό του τόπου τους.
- αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα τους και την ευθύνη της φιλοξενίας.
- προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό και την γαστρονομία.
- σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους.
 
Γίνετε Μέλος
     
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πιστοποιηθούν με το πρότυπο We do local μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.wedolocal.gr.
Για να πιστοποιηθεί επιτυχώς μία επιχείρηση επιβάλλεται να πληρεί κάποια κριτήρια τα οποία εστιάζονται ενδεικτικά σε:
 
Άδειες – Πιστοποιήσεις – Διακρίσεις
Κοινωνικά – Εργασιακά
Αρχιτεκτονική – Υποδομές – Περιβάλλων Χώρος
Κοινωνικές Εκδηλώσεις – Τοπικός Πολιτισμός
Περιβάλλον – Αειφορία
Χώροι Εστίασης
Η διαδικασία ένταξης μονάδων στο We do local είναι:

- Ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης
- Εξέταση των κριτηρίων ένταξης, εγχειριδίου προετοιμασίας και τιμοκαταλόγου
- Αυτοαξιολόγηση- αποστολή των απαντημένων κριτηρίων
- Υποβολή της Αίτησης Ένταξης-Συμφωνητικό Συνεργασίας
- Παραλαβή του Ειδικού Κανονισμού
- Επιθεώρηση της επιχείρησης
- Αξιολόγηση , πιστοποίηση & ένταξη στο We do local
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ
Copyright © *2016* *Local Production & Hospitality SA*, All rights reserved.

28Α Alexandrou Papanastasiou Ave. 71301- Heraklion- Crete
Τ. +30 2810231709, Κ.+30 6971872663, E.
info@wedolocal.gr

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list