Μάϊος 2016

Newsletter
View this email in your browser
Συνεργασία We do local και Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αγροσαρωνικού!
1 Απριλίου 2016

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής & Αργοσαρωνικού και η «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ» - διαχειρίστρια εταιρεία του προτύπου «
We do local». Το «We do local» και η «ΕΞΑΑA» συμφώνησαν για την αμοιβαία συνεργασία τους, με στόχο την αποδοτικότερη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο συνθήκες προώθησης των ξενοδοχείων στους επισκέπτες,  αλλά και δημιουργώντας τουριστικά οφέλη τόσο για τις μονάδες όσο και για τον προορισμό Αθήνα - Αττική & Αργοσαρωνικός.
 
Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία φορέων, οργανισμών και παραγόντων του τουρισμού για ένα κοινό σκοπό, όπως είναι η αναβάθμιση των υπηρεσίων που λαμβάνει ο επισκέπτης και κατ΄επέκταση την αύξηση του αριθμού τουριστών στην Ελλάδα, κρίνεται ως επιχειρηματική & κοινωνική αναγκαιότητα.

Το «We do local» αποτελεί σημείο αναφοράς για την συντονισμένη στρατηγική ανάδειξη της αξίας της τουριστικής εμπειρίας και της αριστείας του τουριστικού επιχειρείν στην Ελλάδα.  Αποτελεί έναν ουσιαστικό μοχλό τοπικής, οικονομικής, πολιτιστικής, οικολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την κοινωνία, στην οποία δρα, υπό συγκεκριμένους όρους και αυστηρές προδιαγραφές, παρουσιάζοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) από την πλευρά της μέσα από πρωτότυπες ενέργειες, συνέργιες και συνεργασίες που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, διαδραματίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στην γενικότερη ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής και συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού της Αττικής και των Νησιών του Αγροσαρωνικού.

Κοινή επιδίωξη τόσο του προτύπου «We do local» όσο και της ΕΞΑΑΑ είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προιόντος και η ανάδειξη της ιδιαίτερης Ελληνικής φιλοξενίας  μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 31-3-2016 στα γραφεία της ΕΞΑAΑ στην Αθήνα,  οι κκ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ- We do local  και ο  κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού.
 
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συνεργασίας "We do local"και  ΕΞΑΑΑ
Αριστερά: Ο κ.Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ- We do local και δεξιά ο  κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού.
To We do local κατακτά το Χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2016!
7 Απριλίου 2016

Το πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών μονάδων «We do local», βραβεύτηκε στην  χθεσινή απονομή των Tourism Awards 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  λαμβάνοντας την εξέχουσα αναγνώριση και επιβράβευση μέσα από αρκετές υποψηφιότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μία κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από σημαντικές προσωπικότητες και επιτυχημένους  επιχειρηματίες, με εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας.

Η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ κατέκτησε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμο concept, προϊόν, μοντέλο λειτουργίας ή παροχής υπηρεσίας / Start-up» για το «We do local», επιβραβεύοντας έμπρακτα την νέα αυτή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από 14 επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης. Οι επιχειρηματίες αυτοί πιστεύοντας στην φιλοσοφία του «Πράττουμε Τοπικά», θέλοντας να αλλάξουν τα δεδομένα στην τουριστική αγορά, να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς και την κοινωνία και να προβάλλουν τον τόπο τους μέσα στα ξενοδοχεία τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και βάζουν στόχο την σωστή πρακτική όλων αυτών και την διάδοση τους σε όλες τις επιχειρήσεις τις Κρήτης και στη υπόλοιπη Ελλάδα.

Το «We do local» μετρά πλέον ενάμιση χρόνο λειτουργίας και 25 πιστοποιημένες μονάδες στην Κρήτη. Η ομάδα του «We do local» μένει πιστή στη φιλοσοφία της, έχοντας στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που διαρκώς θα αυξάνεται με περισσότερα μέλη απ’ όλη την Ελλάδα.
Στιγμιότυπο από την απονομή:
Ο κος Μανούσος Μανώλης- Μέλος του ΔΣ της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ παραλαμβάνει το Χρυσό βραβείο από τον κο Δημήτρη Τρυφωνόπουλο - Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και η κα Μαίρη Συνατσάκη - παρουσιάστρια της τελετής ζητά από τον κο Μανούσο Μανώλη σχετική δήλωση.
To We do local συμμετέχει στα σεμινάρια της Travelife!
9 Μαϊου Ρόδος  -  11 Μαϊου  Ηράκλειο  -  13 Μαϊου  Ζάκυνθος
Τρία επιτυχημένα ενημερωτικά σεμινάρια πραγματοποίησε η Travelife στην Ελλάδα, με σκοπό να εκπαιδευτούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο να διαχειρίζονται και να βελτιώνουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τη συμμόρφωσή τους προς τα κριτήρια βιωσιμότητας. Κατά τα σεμινάρια έγιναν εξειδικευμένες παρουσιάσεις σχετικά με τις απαιτήσεις του προτύπου αλλά και τις διαδικασίες της επιθεώρησης.

Εκεί ήταν και η ομάδα του We do local όπου παρουσιάστηκε το πρότυπο και η διαδικασία εφαρμογής του.
To We do local συμμετέχει στην ημερίδα για την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη και τον τουρισμό στην Πάρο! 

14 Μαϊου, Πάρος

H PERANTINOS TRAVEL AND TOURISM σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ για 2η συνεχή χρονιά,  διοργάνωσαν την 2η ημερίδα με θέμα «Καινοτομία, Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός» η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στην αίθουσα «Αρχίλοχος» στην Παροικιά της Πάρου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου και να προτείνει λύσεις για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Παράλληλα, να αναπτύξει τον διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης.

Εκεί ήταν και η ομάδα του We do local όπου παρουσιάστηκε το πρότυπο και η μέχρι σήμερα εφαρμογή του.

We do local 
 
Το We do local είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ σε συνεργασία  με το φορέα Cosmocert ΑΕ και την Local Food Experts sce.
Οι Τουριστικές μονάδες που πιστοποιούνται με το We do local:

 
- στηρίζουν μετρήσιμα την παραγωγή, την οικονομία και το εργατικό δυναμικό του τόπου τους.
- αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα τους και την ευθύνη της φιλοξενίας.
- προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό και την γαστρονομία.
- σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους.
 
Γίνετε Μέλος
     
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πιστοποιηθούν με το πρότυπο We do local μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.wedolocal.gr είτε με τα στοιχεία επικοινωνίας.
Για να πιστοποιηθεί επιτυχώς μία επιχείρηση επιβάλλεται να πληρεί κάποια κριτήρια τα οποία εστιάζονται ενδεικτικά σε:
 
Άδειες – Πιστοποιήσεις – Διακρίσεις
Κοινωνικά – Εργασιακά
Αρχιτεκτονική – Υποδομές – Περιβάλλων Χώρος
Κοινωνικές Εκδηλώσεις – Τοπικός Πολιτισμός
Περιβάλλον – Αειφορία
Χώροι Εστίασης
Η διαδικασία ένταξης μονάδων στο We do local είναι:

- Ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης
- Εξέταση των κριτηρίων ένταξης, εγχειριδίου προετοιμασίας και τιμοκαταλόγου
- Αυτοαξιολόγηση- αποστολή των απαντημένων κριτηρίων
- Υποβολή της Αίτησης Ένταξης-Συμφωνητικό Συνεργασίας
- Παραλαβή του Ειδικού Κανονισμού
- Επιθεώρηση της επιχείρησης
- Αξιολόγηση , πιστοποίηση & ένταξη στο We do local


Τα κριτήρια πιστοποίησης είναι διάθεσιμα και στην ιστοσελίδα http://www.wedolocal.gr/gr/become-a-member/how
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του We do local κάνοντας click εδώ
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ
Copyright © *2016* *Local Production & Hospitality SA*, All rights reserved.

28Α Alexandrou Papanastasiou Ave. 71301- Heraklion- Crete
Τ. +30 2810231709, Κ.+30 6971872663, E.
info@wedolocal.gr

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list