Ιανουάριος 2017

Newsletter
View this email in your browser
Το "We do local" καλωσορίζει στην ομάδα του το ξενοδοχείο Santo Maris Oia στη Σαντορίνη!
Μια ακόμη ξενοδοχειακή μονάδα "Πράττει Τοπικά" και συμβάλλει στην προσπάθεια μας για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας αλλά και την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας στους επισκέπτες μας.
Δείτε εδώ πληροφορίες για το Santo Maris Oia
Το We do local μέλος του ΣΕΤΕ
 
Μέλος του «ΣΕΤΕ» αποτελεί πλέον το «We do local». Το «Μέλος ΣΕΤΕ» χαρακτηρίζει δυναμικές και πρωτοπόρες επιχειρήσεις, αφοσιωμένες στην προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και προστασία του περιβάλλοντος.

Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία φορέων, οργανισμών και παραγόντων του τουρισμού για ένα κοινό σκοπό, όπως είναι η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με ποικίλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τον ίδιο τον τουριστικό τομέα, κρίνεται ως επιχειρηματική & κοινωνική αναγκαιότητα.

Το «We do local» αποτελεί σημείο αναφοράς για την συντονισμένη στρατηγική ανάδειξη της αξίας της τουριστικής εμπειρίας και της αριστείας του τουριστικού επιχειρείν στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν ουσιαστικό μοχλό τοπικής, οικονομικής, πολιτιστικής, οικολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την κοινωνία, στην οποία δρα, υπό συγκεκριμένους όρους και αυστηρές προδιαγραφές, παρουσιάζοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο «ΣΕΤΕ» από την πλευρά του είναι ο φορέας που οραματίζεται μια αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Όλα αυτά θα πραγματοποιούνται μέσα στο πλαίσιο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στο πλαίσιο σεβασμού και ανάδειξης του πολιτισμού μας.

Κοινή επιδίωξη τόσο του προτύπου «We do local» όσο και του φορέα «ΣΕΤΕ» είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις ως κορυφαίος βιώσιμος τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γνώρισμα την φιλοξενία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
www.wedolocal.gr και www.sete.gr.
Το We do local στο Επιμελητήριο Ξάνθης
 
Ι διαίτερα ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. και την προώθηση του νέου προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων «We do local», που δημιουργήθηκε για την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προιόντος.

Κατόπιν προσκλήσεως, το «We do local» έδωσε το παρόν στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης με θέμα: «Ανάδειξη/Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού/αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση με τον τριτογενή τομέα παραγωγής» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης, προσκαλώντας να παρευρεθούν τοπικοί φορείς, τοπικοί παραγωγοί αλλά και επιχειρηματίες του τόπου που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού & της αγροδιατροφής. Παρουσιάστηκαν προτάσεις για το πως μπορούν να αναδειχθούν / πιστοποιηθούν τα τοπικα προϊόντα ποιότητας του αγροτικού/ αγροδιατροφικού τομέα, της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και πως μπορούν να συνδεθούν με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.
 
Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του «We do local» σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, όσον αφορά τη φιλοσοφία που έχει, να στηρίζει την τοπική παραγωγή, οικονομία και κοινωνία, όπως επίσης και για τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων με αυτό.
 
Στιγμιότυπα από την παρουσίαση:
Tο Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του «We do local» παρουσίαζουν το νέο αυτό πρότυπο και ενημερώνουν για τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων με αυτό.
Δείτε εδώ όλα τα Πιστοποιημένα Ξενοδοχεία του We do local
We do local 
 
Το We do local είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ σε συνεργασία  με το φορέα Cosmocert ΑΕ και την Local Food Experts sce.
Οι Τουριστικές μονάδες που πιστοποιούνται με το We do local:

 
- στηρίζουν μετρήσιμα την παραγωγή, την οικονομία και το εργατικό δυναμικό του τόπου τους.
- αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα τους και την ευθύνη της φιλοξενίας.
- προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό και την γαστρονομία.
- σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους.
 
Γίνετε Πιστοποιημένος Συνεργάτης
     
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πιστοποιηθούν με το πρότυπο We do local μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.wedolocal.gr.
Για να πιστοποιηθεί επιτυχώς μία επιχείρηση επιβάλλεται να πληρεί κάποια κριτήρια τα οποία εστιάζονται ενδεικτικά σε:
 
Άδειες – Πιστοποιήσεις – Διακρίσεις
Κοινωνικά – Εργασιακά
Αρχιτεκτονική – Υποδομές – Περιβάλλων Χώρος
Κοινωνικές Εκδηλώσεις – Τοπικός Πολιτισμός
Περιβάλλον – Αειφορία
Χώροι Εστίασης
Η διαδικασία ένταξης μονάδων στο We do local είναι:

- Ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης
- Εξέταση των κριτηρίων ένταξης, εγχειριδίου προετοιμασίας και τιμοκαταλόγου
- Αυτοαξιολόγηση- αποστολή των απαντημένων κριτηρίων
- Υποβολή της Αίτησης Ένταξης-Συμφωνητικό Συνεργασίας
- Παραλαβή του Ειδικού Κανονισμού
- Επιθεώρηση της επιχείρησης
- Αξιολόγηση, πιστοποίηση & ένταξη στο We do local
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ
Copyright © *2016* *Local Production & Hospitality SA*, All rights reserved.

28Α Alexandrou Papanastasiou Ave. 71301- Heraklion- Crete
Τ. +30 2810231709, Κ.+30 6971872663, E.
info@wedolocal.gr

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list