Δελτίο Tύπου 
02 Απριλίου 2018                                           

Συνεργασία «We do local», 
«COSMOCERT», «TÜV AUSTRIA HELLAS», «TUV HELLAS» & «LETRINA»
 
Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν οι «COSMOCERT», «TÜV AUSTRIA HELLAS», «TUV HELLAS», «LETRINA» και η «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ» - διαχειρίστρια εταιρεία του προτύπου «We do local».

Eνστερνιζόμενoι τις αρχές, τους στόχους και κυρίως το όραμα του “We do local” και των ανθρώπων του, οι φορείς πιστοποίησης «COSMOCERT», «TÜV AUSTRIA HELLAS», «TUV HELLAS», «LETRINA» και το «We do local» συμφώνησαν για την αμοιβαία συνεργασία τους, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη μέσα από τουριστικές επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο συνθήκες προώθησης τόσο των ξενοδοχείων όσο και του προορισμού «Ελλάδα» στους επισκέπτες.

Το «We do local» είναι ένα πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων που δημιουργήθηκε για να πιστοποιεί επιχειρήσεις που ενισχύουν την τοπική παραγωγή και οικονομία και προάγουν την ελληνική φιλοξενία. Πιστοποιεί επιχειρήσεις που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν, προβάλλουν τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους. Το πρότυπο «We do local» αποτελεί σημείο αναφοράς για την συντονισμένη στρατηγική ανάδειξη της αξίας της τουριστικής εμπειρίας και της αριστείας του τουριστικού επιχειρείν στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν ουσιαστικό μοχλό τοπικής, οικονομικής, πολιτιστικής, οικολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την κοινωνία, στην οποία δρα, υπό συγκεκριμένους όρους και αυστηρές προδιαγραφές, παρουσιάζοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Οι «COSMOCERT», «TÜV AUSTRIA HELLAS», «TUV HELLAS»,  «LETRINA SA» είναι αναγνωρισμένοι Φορείς Πιστοποίησης, διαπιστευμένοι κατά το διεθνές πρότυπο ISO 17065 που αφορά στην πιστοποίηση προϊόντων, διεργασιών και υπηρεσιών. Είναι ανεξάρτητοι οργανισμοί παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων.

Κοινή επιδίωξη τόσο του προτύπου «We do local» όσο και των «COSMOCERT», «TÜV AUSTRIA HELLAS», «TUV HELLAS», «LETRINA» είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίος βιώσιμος τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γνώρισμα την φιλοξενία, μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου.

Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία φορέων, οργανισμών και παραγόντων του τουρισμού για ένα κοινό σκοπό, όπως είναι η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με ποικίλα περιβαλλοντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τον ίδιο τον τουριστικό τομέα, κρίνεται ως επιχειρηματική & κοινωνική αναγκαιότητα.
We do local
 
Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, που σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποιήσης Cosmocert AE, TUV Austria Hellas, TUV Hellas, Letrina SA και τη Local Food Experts sce, στόχο έχουν την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.
Οι Τουριστικές μονάδες που πιστοποιούνται με το We do local
  • στηρίζουν μετρήσιμα την παραγωγή, την οικονομία και το εργατικό δυναμικό του τόπου τους
  • αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα τους και την ευθύνη της φιλοξενίας
  • προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν τον τοπικό πολιτισμό και την γαστρονομία
  • σέβονται το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου τους
Το We do local, έως σήμερα διαθέτει 34 Πιστοποιημένα Μέλη, 29 ξενοδοχειακές μονάδες και 5 πλοία.
Για Περισσότερες Πληροφορίες: 
www.wedolocal.gr
Copyright © *2018* *Local Production & Hospitality SA*, All rights reserved.

28Α Alexandrou Papanastasiou Ave. 71301- Heraklion- Crete
Τ. +30 2810231709, Κ.+30 6971872663, E.
info@wedolocal.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list